Elfenvleugels

Elfenvleugels

Een hele leuke knutselactiviteit voor een elfenfeest is natuurlijk het maken van je eigen vleugeltjes! Dit hoeft helemaal niet moeilijk of ingewikkeld te zijn en het resultaat is erg schattig.

Benodigdheden (meeste materialen kun je op de markt of in een hobbywinkel vinden):

 • Schaar en of klein mesje
 • Lijm
 • karton
 • vellen glitterpapier van ongeveer 30 cm bij 30 cm
 • stukken vilt van minimaal 8 cm lang bij 5,5 cm breed
 • (reepjes) tule
 • lint
 • mooie nep bloemen (bijvoorbeeld van Xenos of Ikea)benodigdheden elfenvleugels

Aan de slag

 1. Maak uit het karton een mal voor een vleugel.
 2. Vouw het glitterpapier dubbel, leg de mal van karton op het papier, teken de mal na. Knip daarna de nagetekende vleugel uit het glitterpapier. Nu heb je twee dezelfde vleugels.
 3. Leg de vleugels, met de glitterkant naar beneden, ongeveer 4 tot 5 centimeter uit elkaar. 
 4. Plak het stukje vilt tussen de twee vleugels om ze aan elkaar te verbinden.elfenvleugels3
 5. Gebruik een klein (stanley)mesje of een schaar om (horizontale) gleufjes te maken. Twee net boven het stukje vilt en twee net onder het stukje vilt.
 6. Knip twee stukken van het lint van ongeveer 60cm of in ieder geval lang genoeg om de vleugels vast te maken aan de schouders van de kindjes.
 7. Rijg het lint door de gleufjes, zo dat de uiteindes uitkomen aan de zijde zonder glitters.
 8. Maak een strik van het tule en lijm het vast in het midden van het stukje vilt (aan de kant met glitters).  elfenvleugels5
 9. Plak de bloem (of een andere decoratie die je mooi vindt) in het midden van de strik. En KLAAR zijn de vleugels voor de kleine elf!                                                                                                 elfenvleugels6

Tip voor de kleinsten: Zorg dat je de mal van karton al klaar hebt voor het feestje begint. Je kunt eventueel de vleugels ook al knippen hebben en deze tijdens het feestje laten versieren met glitterpennen en/of -stickers.

Tip voor de groteren: Laat ze zelf de vorm van hun vleugels ‘ontwerpen’! De een wil misschien rondere vormen of de ander juist puntig.

 

Marjolijn Tol-Leyten

About Marjolijn Tol-Leyten

Creatieveling, moeder, kindervriend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>