Heksenhoed

Heksenhoed

Knibbel knabbel knoetje… wie maakt er een mooi heksenhoedje? Een leuke knutselactiviteit tijdens een heksenfeest, of een griezelfeest, of een sprookjesfeest. Voor de kleinere kinderen kun je ervoor zorgen dat de hoedjes al klaar zijn en ze alleen nog versierd moeten worden. Met het onderstaande sjabloon heb je het zo voor elkaar!

Benodigdheden

 • Stevig (zwart/bruin) papier
 • Wit papier voor sjabloon
 • Potlood
 • Schaar
 • Lijm
 • (dubbelzijdig) Plakband
 • Lint, glitters, tule, sterretjes, gekke oogjes, stickers om de hoed mee te versieren. Leuke details zijn nep spinnetjes of spinnenwebben

Aan de slag

hoed8

 1. Print het sjabloon 4 keer uit en tape deze delen aan elkaar met plakband tot een volledige cirkel. Teken het sjabloon met potlood na op het papier voor de hoed.
 2. Teken  nog een cirkel ongeveer 3 cm van de kleinste cirkel. Knip langs de binnenste cirkel en buitenste cirkel. Knip haaks op de middelste cirkel om de paar centimeter in het papier. Zodat je kleine ‘flapjes’ krijgt. Vouw deze flapjes omhoog. Dit wordt de plakrand.
 3. Maak van een brede strook papier de punt van de hoed. Dat doe je door twee tegenovergestelde uiteindes naar elkaar toe te draaien.
 4. Zorg dat de onderkant van de punt, even groot is als de binnenste cirkel van de rand van de hoed.
 5. Plak de kegel vast, zodat het papier niet meer losschiet..Voor extra stevigheid zet je het papier vast met een nietje aan de onderkant. Knip de onderkant van de punt recht.
 6. Plak de geknipte flapjes van de rand van de hoed aan de binnenkant van de punt .
 7. Versier de heksenhoed!
Marjolijn Tol-Leyten

About Marjolijn Tol-Leyten

Creatieveling, moeder, kindervriend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>