Lasso werpen

Lasso werpen

Bij het thema Wilde Westen past natuurlijk lasso gooien. Zo kunnen de kinderen laten zien dat ze echte cowboys zijn! Hier een beschrijving waarmee je het spelletje zelf kunt maken.

Wat heb je nodig?

Voor het bord:

  • Houten paneel met een doorsnede van ongeveer 45 cm en een dikte van tenminste 3 cm. Je kunt hiervoor verschillende houtsoorten gebruiken. Makkelijk is bijvoorbeeld triplex of multiplex.
  • Een boor
  • Houten stokjes met een doorsnede van 2 cm. 4 van 30 cm lang en 1 van 35 cm lang
  • 2 (of meer) kleuren verf.
  • Houtlijm

Voor de ringen

  • Stukken nylon touw van ongeveer 1 cm dik en ongeveerd 30 cm lang.
  • Goede lijm (Bison kit, of seconden lijm) om de uiteinden van het touw aan elkaar te plakken.
  • Duck tape in verschillende kleuren.

Aan de slag

1. Verf het houten paneel en de stokjes. De kleuren kun je zelf bepalen. Kijk wat je nog hebt staan. Je kunt de stokjes aan de hand van afhankelijk van het puntensysteem wat je erbij bedankt, in verschillende kleuren schilderen.

2. Als de verf droog is, boor je 5 gaten ter grootte van de stokjes in het paneel. Door een kruis op het paneel te tekenen, kun je het midden bepalen. En aan de hand daarvan kun je de positie van de andere gaten bepalen.

lasso werpen 1 3. Zet de stokjes in de gaten, lijm ze vast met een druppel houtlijm. De basis van het spel is nu klaar.

4. Voor het maken van de ‘lasso’s’ gebruik je de stukken touw en de duck tape. Scheur stukjes van de duck tape van ongeveer 10 cm. Leg deze met de plakkant naar boven en leg het uiteinde van een stukje touw op de duck tape. Doe op beide uiteinden van het touw een druppel lijm. Leg het tweede uiteinde van het touw tegen het eerste uiteinde van het touw op de duck tape. Wikkel de duck tape om de twee vastgelijmde uiteindes.

Lasso werpen 2

5. Omwikkel het touw verder met duck tap. Zo krijg je een perfecte ‘lasso’ om te kunnen werpen.

Lasso werpen 3

6. Nu kun je beginnen met het spel!

lasso werpen 4

Marjolijn Tol-Leyten

About Marjolijn Tol-Leyten

Creatieveling, moeder, kindervriend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>